Forett / småretter Kjøtt Margbein

Margbein>

2 kg margbein, delt i to, her har vi brukt plutobein

50 g syltet sitronskall

50 g jalapenos

50 g kapers

100 g brødsmuler

50 g estragon

godt brød, surdeigsbrød, brioche, baguette, e.l.

havsalt

 

Legg margbeina i rikelig med kaldt vann og la dem stå over natten, gjerne 12-16 timer for å trekke ut blod.

Du kan godt bytte vann et par ganger.

Kjør sammen brødsmuler og estragon. Kutt sitronskall og jalapenos i tynne strimler.

Friter kapers i olje på 180 °C til de «popper» og blir sprø.

Krydre margbeinene med salt og pepper og grill dem med snittflaten ned til de har fått et godt grillmønster.

Snu dem og grill ferdig til margen er godt varm, men ikke helt smeltet.

Kutt brød i skiver på 0,5-1 cm og grill dem til de er sprø utenpå.

Rett før servering strør du jalapeno, sitron, kapers og brødkrumme over snittflaten på margbeina.

Server varmt med grillet brød og sitron.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev