Nyhet
Forett / småretter Kjøtt Leverpostei,syltet sopp, og pepperrot

Leverpostei,syltet sopp, og pepperrot >

500 g svinelever, ferdig malt

500 g flesk, ferdig malt

2 egg

3 ts salt

1 ts malt nellik

½ ts malt svart pepper

½ ts allehånde

½ finkuttet løk

3 ansjosfileter

1 ss maltekstrakt

75 g smør

75 g hvetemel

2,5 dl melk

 

Sett ovnen på 150 °C. Bland egg, krydder og malt lever og flesk, tilsett finkuttet løk. Lag en hvit saus, bechamel, av smør, mel og melk.

La den småkoke i noen minutter, avkjøl og bland den godt inn i leverblandingen. Ha smeten i godt smurte brødformer og dekk med aluminiumsfolie. Bak formene i vannbad i ca 1,5 timer.

For å se om posteien er ferdig, stikk litt i den. Væsken som kommer opp skal være blank.

 

Syltet sopp

1 eple, kuttet i små terninger

revet, fersk pepperrot etter smak

1 rugbrød, tynt skåret og tørket i ovnen

karse som pynt

 

Syltelake

1 l kantareller eller annen sopp

1 dl hvitvinseddik

1 dl sukker

2 dl vann

1 ts salt

2 nellikspiker

½ ts salt

 

Kok opp syltelaken og avkjøl den. Legg soppen i sterile glass og hell laken over. Oppbevares kjølig. Legg en skive rugbrød på en tallerken. Skjær et stykke av leverposteien

og legg den på skiven. Legg syltet sopp, epleterninger og karse på toppen. Riv fersk pepperrot over.  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev