500 g svinelever, ferdig malt
500 g flesk, ferdig malt
2 egg
3 ts salt
1 ts malt nellik
½ ts malt svart pepper
½ ts allehånde
½ finkuttet løk
3 ansjosfileter
1 ss maltekstrakt
75 g smør
75 g hvetemel
2,5 dl melk
Sett ovnen på 150 °C. Bland egg, krydder og malt lever og flesk, tilsett finkuttet løk. Lag en hvit saus, bechamel, av smør, mel og melk.
La den småkoke i noen minutter, avkjøl og bland den godt inn i leverblandingen. Ha smeten i godt smurte brødformer og dekk med aluminiumsfolie. Bak formene i vannbad i ca 1,5 timer.
For å se om posteien er ferdig, stikk litt i den. Væsken som kommer opp skal være blank.
Syltet sopp
1 eple, kuttet i små terninger
revet, fersk pepperrot etter smak
1 rugbrød, tynt skåret og tørket i ovnen
karse som pynt
Syltelake
1 l kantareller eller annen sopp
1 dl hvitvinseddik
1 dl sukker
2 dl vann
1 ts salt
2 nellikspiker
½ ts salt
Kok opp syltelaken og avkjøl den. Legg soppen i sterile glass og hell laken over. Oppbevares kjølig. Legg en skive rugbrød på en tallerken. Skjær et stykke av leverposteien
og legg den på skiven. Legg syltet sopp, epleterninger og karse på toppen. Riv fersk pepperrot over.