Forett / småretter Kjøtt leverpostei, kantareller, knekkebrød og bacon

leverpostei, kantareller, knekkebrød og bacon>

Leverpostei

600 g svinelever 400 g spekk

½ kepaløk

3 egg

60 g smør

60 g hvetemel

6 dl H-melk

10 g salt

10 g nitrittsalt, kan bruke vanlig salt

malt hvit pepper

rosmarin

eplecidereddik  

 

Kvern lever, spekk og kepaløk en gang på kjøttkvern, og bland inn egg. Lag bechamelsaus av smør, mel og melk. Bland i leverblandingen og smak til med salt, pepper, rosmarin og eplecidereddik. Ha blandingen i en brødform fôret med bakepapir eller i små norgesglass med lokk. Bakes i vannbad i stekeovn på 180 °C i ca en time. 


hjemmelaget knekkebrød

4 dl havregryn, store, små eller lettkokte går fint

2 dl grovt sammalt rug

2 dl grovt sammalt spelt eller annet grovt mel

1 dl sesamfrø

1 dl knuste linfrø

1 dl solsikkefrø

1 dl gresskarkjerner

1 dl knuste valnøtter

ca 1 ts salt

7 dl vann

 

Alt blandes sammen og has utover på et stekebrett. Stekes i 1-1,5 time på 150 °C i stekeovn på varmluft. Rokere brettene underveis og åpne ovnsdøra noen ganger underveis for så slippe ut damp. Avkjøles på rist. Brekk knekkebrødene i passe stykker når de har blitt kalde.

 

Syltet kantarell

300 g kantareller

1 dl god olivenolje

1 dl vann

1 laurbærblad

1 liten bunt timian

1 dl hvitvinseddik

1 dl sukker

salt og pepper

 

Rens soppen og kutt den i biter om den er stor. Fres soppen i en panne til vannet har fordampet. Varm olivenolje i en panne med kanter, eller en kjele.

Ha i sopp og la det frese i ca ett minutt. Krydre med salt og pepper. Soppen tåler godt med salt! Ha på vann, sukker, eddik, laurbærblad og timian. La det småkoke i ca 10 minutter og ha soppen over på glass med lokk. Soppen bør stå ett par dager før den brukes, da gir den mest smak. Med tett lokk er soppen holdbar ca 3 uker.

 

Sprøtt bacon 

1 pakke bacon, i skiver

 

Legg skiver med bacon utover på ett brett med bakepapir. Legg så ett nytt ark med bakepapir over. Sett ett nytt brett over og noe tungt som kan gi press, f. eks en ildfastform. Sett brettet inn i ovnen på 200 °C og la dem steke i 10-12 minutter til baconet er sprøtt.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev