Nyhet
Forett / småretter Kjøtt Kalvetartar, reven fennikel og sitronmajones

Kalvetartar, reven fennikel og sitronmajones>

400 g rent kalvekjøtt

1 ss olivenolje

Finhakket gressløk

Salt og pepper

 

LAKE

¼ agurk uten skall i strimler

1 dl hvitvinseddik

3 ss sukker

 

GARNITYR

½ fennikel

Stekte krutonger av en halv baguett

Friske urter som gressløk og estragon

 

SITRONMAJONES

1 eggeplomme

1 ss sitronsaft

1 dl god olivenolje

salt og pepper

 

Finhakk kjøttet for hånd og bland kjøttet med olje, gressløk, salt og pepper. Form ut fire små burgere. Kok opp sukker og eddik og avkjøl. Ha i agurkstrimler og smak til med salt og pepper. La det ligge i laken noen timer. Skjær baguetten i passe terninger og stek dem lett i pannen. Bland sammen fennikel som rives på rivjern med urter og sprø krutonger.

 

Lag sitronmajones ved å vispe eggeplommer, tilsett sitronsaft og spe med olivenolje. Smak til med salt og pepper. Anrett kalvetartaren på tallerkenen med salat og sitronmajones.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev