400 g rent kalvekjøtt
1 ss olivenolje
Finhakket gressløk
Salt og pepper
LAKE
¼ agurk uten skall i strimler
1 dl hvitvinseddik
3 ss sukker
GARNITYR
½ fennikel
Stekte krutonger av en halv baguett
Friske urter som gressløk og estragon
SITRONMAJONES
1 eggeplomme
1 ss sitronsaft
1 dl god olivenolje
salt og pepper
Finhakk kjøttet for hånd og bland kjøttet med olje, gressløk, salt og pepper. Form ut fire små burgere. Kok opp sukker og eddik og avkjøl. Ha i agurkstrimler og smak til med salt og pepper. La det ligge i laken noen timer. Skjær baguetten i passe terninger og stek dem lett i pannen. Bland sammen fennikel som rives på rivjern med urter og sprø krutonger.
Lag sitronmajones ved å vispe eggeplommer, tilsett sitronsaft og spe med olivenolje. Smak til med salt og pepper. Anrett kalvetartaren på tallerkenen med salat og sitronmajones.