Forett / småretter Kjøtt Kåldolmar, fløtesaus og kokte poteter

Kåldolmar, fløtesaus og kokte poteter>

2 kålhoder

500 g kjøttdeig

50 g grøtris

3 dl melk

1 gul løk, hakket

1 egg

salt og pepper

600 g gode poteter 

4 ss mørk sirup

3 dl fløte 

100 g smør

 

Start med å løsne de ytterste bladene på hvert kålhode og kok dem i lettsaltet vann i ca 1 minutt. Kok risen i melken og avkjøl. Bland kjøttdeig, løk og ris i en bolle. Ha i egget og smak til med salt og pepper.

Ta en spiseskje og form en quenelle eller et egg av blandingen. Legg en i hvert kålblad og rull sammen. Skrell og kok poteter i lettsaltet vann. Stek kåldolmene i smør og risle over med litt sirup. Ha i fløte og sett ned varmen. Server dolmene med saus, poteter og rårørte tyttebær.    

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev