Nyhet
Forett / småretter Kjøtt Fritert svinesvor, geitostkrem og løk

Fritert svinesvor, geitostkrem og løk >

 Svor fra en ribbe

100 g fersk italiensk geitost, kan også bruke Snøfrisk

½ boks Rørosrømme

½ dl hvitvinseddik

1 klype salt

2 gule løk

30 g maizena

en klype finhakket gressløk

10 g løkpulver

1 knivsodd sitronsyre

2 dl solsikkeolje

 

Løkpulver

Høvle eller finsnitt 1 gul løk i veldig tynne skiver. Vend inn ½ dl hvitvinseddik og legg over på et stekebrett med bakepapir.

Dette skal tørke sammen med svinesvoren. Kjør den tørkede løken opp i en liten krydderkvern eller blender til fint pulver.

Blandes med lik mengde salt og sitronsyre.

 

Svinesvor

Svinesvor trimmes for fett og kokes mørt i vann ca 2,5 time. Kjøl det ned mellom bakepapir i press.

Trim vekk siste rest av fett fra undersiden før det tørkes i ovn over natten, 12-16 timer på 50 °C. Det er viktig at svoren blir helt tørr.

Sett en sleiv i døra når det tørkes slik at dampen forsvinner. Knekk svoren i mindre biter og friter i solsikkeolje på 180 °C til den puffer opp.

Legg på papir og krydre mens det er varmt.

 

Fritert løk

Høvle 1 gul løk i tynne skiver og vend i maizena. Rist vekk overflødig mel og friter ved 160 °C til løken begynner å bli gyllen.

Legges på papir og saltes.

 

Geitostkrem

Pisk geitost og rømme til en halvfast krem, tilsett salt og eddik. Strø over finhakket gressløk.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev