Svor fra en ribbe
100 g fersk italiensk geitost, kan også bruke Snøfrisk
½ boks Rørosrømme
½ dl hvitvinseddik
1 klype salt
2 gule løk
30 g maizena
en klype finhakket gressløk
10 g løkpulver
1 knivsodd sitronsyre
2 dl solsikkeolje
Løkpulver
Høvle eller finsnitt 1 gul løk i veldig tynne skiver. Vend inn ½ dl hvitvinseddik og legg over på et stekebrett med bakepapir.
Dette skal tørke sammen med svinesvoren. Kjør den tørkede løken opp i en liten krydderkvern eller blender til fint pulver.
Blandes med lik mengde salt og sitronsyre.
Svinesvor
Svinesvor trimmes for fett og kokes mørt i vann ca 2,5 time. Kjøl det ned mellom bakepapir i press.
Trim vekk siste rest av fett fra undersiden før det tørkes i ovn over natten, 12-16 timer på 50 °C. Det er viktig at svoren blir helt tørr.
Sett en sleiv i døra når det tørkes slik at dampen forsvinner. Knekk svoren i mindre biter og friter i solsikkeolje på 180 °C til den puffer opp.
Legg på papir og krydre mens det er varmt.
Fritert løk
Høvle 1 gul løk i tynne skiver og vend i maizena. Rist vekk overflødig mel og friter ved 160 °C til løken begynner å bli gyllen.
Legges på papir og saltes.
Geitostkrem
Pisk geitost og rømme til en halvfast krem, tilsett salt og eddik. Strø over finhakket gressløk.