Nyhet
Forett / småretter Kjøtt Elgkarbonade, løk, og sopp

Elgkarbonade, løk, og sopp >

1 kg elgkjøtt

200 g spekk

½ dl vann

2 ts salt

nykvernet pepper

noen knuste einebær

frisk timian

finkuttet rosmarin

2 sjalottløk

200 g ferske kantareller

1 dl fløte

150 g bacon

smør til steking

olje til steking, godt landbrød, ruccolasalat

 

Elgkjøtt og spekk kvernes sammen i en grov kvern. Bland det kjapt sammen med salt, pepper, finplukket timian, rosmarin, vann og litt knuste einebær.

Form elgdeigen til store karbonader og stek dem i en panne med olje. Tilsett smør, et fedd hvitløk og timian mot slutten.

Bacon kuttes smått og stekes til de er crispy.

Soppen stekes og krydres sammen med finkuttet sjalottløk.

Tilsett fløte og kok inn. Smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelt mer fløte. Landbrødet kuttes og grilles. Legg på sopp, ruccola, karbonade,

mer sopp, bacon og avslutt med brød på toppen.

Serveres gjerne med rørte tyttebær til.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev