1 kg elgkjøtt
200 g spekk
½ dl vann
2 ts salt
nykvernet pepper
noen knuste einebær
frisk timian
finkuttet rosmarin
2 sjalottløk
200 g ferske kantareller
1 dl fløte
150 g bacon
smør til steking
olje til steking, godt landbrød, ruccolasalat
Elgkjøtt og spekk kvernes sammen i en grov kvern. Bland det kjapt sammen med salt, pepper, finplukket timian, rosmarin, vann og litt knuste einebær.
Form elgdeigen til store karbonader og stek dem i en panne med olje. Tilsett smør, et fedd hvitløk og timian mot slutten.
Bacon kuttes smått og stekes til de er crispy.
Soppen stekes og krydres sammen med finkuttet sjalottløk.
Tilsett fløte og kok inn. Smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelt mer fløte. Landbrødet kuttes og grilles. Legg på sopp, ruccola, karbonade,
mer sopp, bacon og avslutt med brød på toppen.
Serveres gjerne med rørte tyttebær til.