I en Cuban sandwich brukes ofte den type kjøtt en selv ønsker. Vi utnytter dette og varierer med ulike typer kjøttpålegg, som f. eks. ribbe, pulled pork eller skinke. I denne utgaven brukte vi ribbe, noe som ble utrolig saftig og ga en liten vri på en klassisk grillet sandwich.
Syltede miniagurker
5 ferske miniagurker
0,5 dl sukker
1 dl hvitvinseddik
1,5 dl vann
1 laurbærblad
Ha eddik, vann, sukker og laurbærblad i en kjele og kok opp. Avkjøl laken. Kutt miniagurkene på langs og legg i en bolle. Hell over laken og la det stå på kjøl over natten.
300 gram ferdigstekt ribbe
300 g revet ost
5 hele syltede agurker
4 ss sennep
4 ss romtemperert smør
bruk hvilket brød du ønsker, enten rundstykker eller skiver av surdeigsbrød
1 kinakål, finhakket
Sett ovnen på 200 °C. Smør brødet med både smør og sennep, og grill brødet i en jernpanne. Samtidig steker du skiver av ribbe i ovnen med revet ost over til osten er smeltet og ribba er varm.
Monter sandwichen ved å legge finhakket kinakål på en skive, deretter ribbe med smeltet ost over. Ha også i skiver av egensyltede agurker for å gi sandwichen en litt friskere og syrligere helhet.