Forett / småretter Kjøtt Ciabatta svinekjake og norsk ricotta

Ciabatta svinekjake og norsk ricotta>

Ciabatta

1 kg hvetemel

6 dl vann

1 ts salt

10 g gjær

100 g semolino

 

Ricotta affumicata

500 g ricottaost fra Rueslåtten røkes i 8 timer ved 40 °C. Etter røyking er osten redusert til 300 g.

 

Svinekjake

600 g svinekjake

5 l vann

500 g salt

500 g sukker

1 laurbærblad

1 ss hickory-essens

4 hele nellik

rosmarin og timian, etter smak

 

Legg svinekjaken i vann i 24 timer. Legg den i sous vide og kok den i 2,5 timer på 67 °C. Deretter kaldrøykes den i 8 timer.

 

Aîoli

4 fedd hvitløk

1 ss olivenolje

1 ts grovsalt

1 eggeplomme

1 dl solsikkeolje

 

Ha båter av hvitløk med skall og olivenolje i en ildfast form i ovnen på 160 °C i 45 minutter til det begynner å skifte farge og blir brent. Rens hvitløken. Lag videre aîoli på tradisjonelt vis og smak til med salt.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev