Ciabatta
1 kg hvetemel
6 dl vann
1 ts salt
10 g gjær
100 g semolino
Ricotta affumicata
500 g ricottaost fra Rueslåtten røkes i 8 timer ved 40 °C. Etter røyking er osten redusert til 300 g.
Svinekjake
600 g svinekjake
5 l vann
500 g salt
500 g sukker
1 laurbærblad
1 ss hickory-essens
4 hele nellik
rosmarin og timian, etter smak
Legg svinekjaken i vann i 24 timer. Legg den i sous vide og kok den i 2,5 timer på 67 °C. Deretter kaldrøykes den i 8 timer.
Aîoli
4 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ts grovsalt
1 eggeplomme
1 dl solsikkeolje
Ha båter av hvitløk med skall og olivenolje i en ildfast form i ovnen på 160 °C i 45 minutter til det begynner å skifte farge og blir brent. Rens hvitløken. Lag videre aîoli på tradisjonelt vis og smak til med salt.