Forett / småretter Kjøtt Carpaccio, bearnaisemajones og spirer

Carpaccio, bearnaisemajones og spirer>

400 g indrefilet av okse

sitronsaft, etter smak

2 eggeplommer

1 ts sennep

4 ss finhakket estragon

2 dl rapsolje

1 ts vann

salt og pepper

skallet fra en halv, økologisk sitron

4 ss olivenolje

4 reddiker, i tynne skiver

spirer

 

Av spirer er det brukt løkspirer, solsikkespirer og reddikspirer. Skjær oksefileten i tynne skiver. Det kan være lurt å fryse filetene litt først, da er det enklere å skjære tynne skiver. Legg skivene utover et serveringsfat og la dem temperere seg før servering.

Ha eggeplommer, sennep og estragon i en bolle. Kjør sammen med en stavmikser og spe med oljen i en tynn stråle. Ha i vannet hvis majonesen blir for tykk. Smak til med salt, pepper og sitron.

Topp carpaccioen med sitronskall, olivenolje, bearnaisemajones, reddiker og spirer like før servering. Krydre med salt og pepper.     

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev