Forett / småretter Kjøtt Carne crudo som i Barbaresco

Carne crudo som i Barbaresco>

Carne crudo betyr betyr rått kjøtt på italiensk. Denne retten er en tartar med rått kalvekjøtt. Barbaresco er et fantastisk vin fra matområdet Piemonte i Italia. Vinene er laget av Nebbiolodruen. En annen italiensk klassiker med rått kjøtt er carpaccio.

 

KALVETARTAR

400 g indre- eller ytrefilet av kalv

1 sommertrøffel

5 sjalottløk

dauro olivenolje

litt høvlet parmesan

mikset salat med fersk spinat

sprøstekt løk

litt sitron etter smak

maldonsalt og kvernet sort pepper

 

Kjøttet skrapes med en kniv og finhakkes. Bland inn finhakket løk, litt revet trøffel, salt, pepper og olivenolje. Bland det godt sammen og anrett kjøttet på en asjett med salat, høvlet sommertrøffel, parmesan, olivenolje og sprøstekt løk. Smak til med litt presset sitron, salt og pepper.

 

Server med godt brød til.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev