Nyhet
Forett / småretter Kjøtt Biff tataki

Biff tataki>

200 g biff filet

Her kan man også bruke viltkjøtt

50 ml soyasaus

40 ml  mirin

30 ml sukkersirupp

30 ml  risedikk

70 ml  limejuice

200 g finhakket sjalottløk

5 g  raspet ingefær

2 finhakkede hvitløkfedd

2 ss honning

Salt and pepper etter smak

 

Tataki saus

Sauter sjalottløken i fem minutter, tilsett soyasaus, limejuice, risedikk og  mirin. La det koke i ca 12 minutter til løken er blank og myk. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke sammen.Krydre biffkjøttet på alle sider med salt og pepper. Varm opp olje i en non-stick stekepanne på medium varme. Stek kjøttet 2-3 minuttter på hver side til de er medium stekt. La kjøttet hvile på stekefjøla i fem minutter og skjær det i tynne skiver. Server med tatakisaus. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev