FOTO stian Broch
KOKK jonathan Bukkøy Arntzen
appetitt 1/2015
Tørket soppsmør
500 g Setesdalsmør
25 g pulver av tørket sopp
Pisk Tine Setesdalsmør til en hvit og luftig konsistens. Tilsett grovmalt pulver av tørket sopp.
Smøret oppbevares i romtemperatur før servering.
Om det skal lagres lengre kan det settes i kjøleskapet.
Da må det tempereres og piskes opp med en slikkepott før servering.
Smøret passer godt som bordsmør sammen med brød og flatbrød som tilbehør til supper, omeletter,
vilt og det meste som passer til smak av sopp.
BRENT SOPPSMØR
500 g Setesdalsmør
100 g tørket sopp, til forkulling
10 g tørket sopp, malt til grovt pulver
10 g forkullet sopp, malt til fint pulver
Legg tørket sopp utover et bakepapir på et stekebrett i ovnen på 250 °C og stek til soppen blir forkullet. Det tar ca 20 minutter.
Pisk Tine Setesdalsmør til en hvit og luftig konsistens. Tilsett pulver av både den brente soppen og den tørkede soppen.
Juster til ønsket smak.
Smøret oppbevares i romtemperatur før servering. Om det skal lagres lengre kan det settes i kjøleskapet.
Smøret må da tempereres og piskes opp med en slikkepott før servering.
Begge disse smørtypene passer godt som bordsmør sammen med godt brød, flatbrød og lefser, og smaken av sopp passer til både varme og kalde retter.