Bunn
1 tarte flambe til hver
300 g siktet hvetemel
1,6 dl vann
1 ss olivenolje
1 strøken ts salt
Fyll
8 toppede ss cremé fraîche
300 g revet gruyereost
tynne skiver av løk
skiver av steinsopp, annen sopp kan også brukes
Bland mel, vann, olivenolje og salt i en kjøkkenmikser. Deigen skal blandes på laveste hastighet og ikke i mer enn 3 minutter. Hvis den blandes lengre blir deigen veldig elastisk, og det blir vanskelig å kjevle den tynn nok. Del deigen opp i fire leiver. Kjevl deigen ut til ca 2 millimeters tykkelse. Snu deigen jevnlig for å få kjevlet den så tynn som mulig. Legg så de utkjevlede deigene på bakepapir som passer stekebrettene i ovnen din. Smør et tynt lag med cremé fraîche utover deigen før du drysser over gruyèreost.
Løken og soppen må få en varm, men kort tur i stekepannen før du fordeler det på toppen på tarte flambeen. Disse tarte flambeene lages vanligvis med veldig sterk undervarme, men en vanlig hjemmekomfyr kan også brukes. Trikset er å forvarme ovnen til 200 °C med stekebrettene i ovnen før du legger tarte flambeene på stekebrettene. Dette gjør at de får litt mer undervarme enn hvis du legger dem på kalde brett. Tarte flambeen skal stå i 200 °C i ca 10 minutter før den tas ut og serveres.