Forett / småretter Grønnsaker og sopp tarte flambe, steinsopp, løk og Gruyère

tarte flambè, steinsopp, løk og Gruyère>

 Bunn

1 tarte flambe til hver

300 g siktet hvetemel

1,6 dl vann

1 ss olivenolje

1 strøken ts salt

 

Fyll

8 toppede ss cremé fraîche

300 g revet gruyereost

tynne skiver av løk

skiver av steinsopp, annen sopp kan også brukes

 

Bland mel, vann, olivenolje og salt i en kjøkkenmikser. Deigen skal blandes på laveste hastighet  og ikke i mer enn 3 minutter. Hvis den blandes lengre blir deigen veldig elastisk, og det blir vanskelig å kjevle den tynn nok. Del deigen opp i  fire leiver. Kjevl deigen ut til ca 2 millimeters tykkelse. Snu deigen jevnlig for å få kjevlet den så tynn som mulig. Legg så de utkjevlede deigene på bakepapir som passer stekebrettene i ovnen din. Smør et tynt lag med cremé fraîche utover deigen før du drysser over gruyèreost.

Løken og soppen må få en varm, men kort tur i stekepannen før du fordeler det på toppen på tarte flambeen. Disse tarte flambeene lages vanligvis med veldig sterk undervarme, men en vanlig hjemmekomfyr kan også brukes. Trikset er å forvarme ovnen til 200 °C med stekebrettene i ovnen før du legger tarte flambeene på stekebrettene. Dette gjør at de får litt mer undervarme enn hvis du legger dem på kalde brett. Tarte flambeen skal stå i 200 °C i ca 10 minutter før den tas ut og serveres. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev