Forett / småretter Grønnsaker og sopp Tagetesdessert

Tagetesdessert>

Tagetessorbet

375 g sukker

225 g vann

90 g glukose

40 g juice fra kvede

6 laurbærblad

 

Kokes opp og slås over stilkene under.

 

60 g tagetesstilker

40 g sitronverbenastilker

400 g kjernemelk 

350 g yoghurt

 

Trekk smeten i 2 døgn. Sil og bland med kjernemelk eller yoghurt. Kjøres i ismaskin og nytes.

 

Plomme

1 kg modne, faste plommer

10 g salt

100 g epleeddik 

200 g sukker

300 g vann

 

Kok opp vann, eddik og sukker og avkjøl. Halver gode norske plommer og ta ut kjernene. Vend dem opp med saltet og la det trekke i 20 minutter. Legg dem i syltelaken. 

 

Olje

Ta bladene av stilkene på tagetes og sitronverbena. Varm opp oljen til 70 °C og miks i blender til fargen er fin og grønn. Sil og avkjøl.

 

 

Müsli

200 g lettkokte havregryn

50 g hasselnøtter

100 g solsikkekjerner

100 g honning

100 g eplejuice

1 ss saltet smør

 

Hakk nøttene i grove biter. Bland alle ingrediensene i en bolle. Løs opp honningen i vann. Bruker du hard honning, bør du koke opp vannet først. Bruker du flytende honning er ikke det nødvendig.

 

Spre alt utover i ei stor langpanne med bakepapir i bunnen. Stek müslien på 170 °C mellom 20 og 30 minutter. Du bør røre minst et par ganger underveis. Følg nøye med mot slutten – du vil at blandingen skal bli brun, men ikke brent. Avkjøles.

 

Legg müsli i bunn av tallerken. Legg så en kule sorbet, og lag en liten grop til olje. Det er fint å garnere med blomster. Her har vi brukt tagetes og tusenfryd fra egen hage.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev