Forett / småretter Grønnsaker og sopp Stuet havrerot, muskat og sennep

Stuet havrerot, muskat og sennep >

10 havrerøtter, i passe terninger

½ finhakket løk

3 ss smør

3-4 ss hvetemel

H-melk til å jevne til stuing

litt finrevet muskat

fin sennep etter smak

salt og pepper etter smak

 

Havrerøttene vaskes godt. Skrell røttene og legg dem i kaldt vann med litt sitronjuice slik at de ikke blir brune. Kutt havreroten opp i ca 3 cm biter. Lag en god bechamel ved å smelte løk i smøret og la det svette i noen minutter. Ha i mel og spe med varm melk til du får en god konsistens. Den skal være som en tykk saus. Smak til med revet muskatnøtt og fin sennep. Ha i havreroten og kok disse møre. Spe på med mer melk hvis sausen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev