Rødkål
Del en spiss rødkål i fire. Stek rødkålen hardt i panne med solsikkeolje.
Stek ferdig i ovnen til du har litt tyggemotstand.
Tyttebærgelé
1 liter tyttebærjuice
150 g sukker
12 g agar agar
Kok opp juice og sukker og visp inn agar agar. Kok i 1 minutt, avkjøl og kjør opp på thermomix.
Brunet smøremulsjon
espumaflaske
500 g brunet smør
2 eggeplommer
1 egg
sitron og salt, etter smak
Kjør egg i thermomix og spe med varmt, brunet smør, men ikke over 60 °C. Smak til med salt og sitron. Hvis man ikke har thermomix kan man også lage den som en hollandaise i vannbad. Fyll på espumaflaske og bruk to patroner.
Rødkålpulver
Skjær av stilken på de ytterste rødkålbladene. Tørk i ovn på 50 °C til det er tørt, gjerne over natten. Kjør opp til pulver og anrett som på bildet.