Nyhet
Forett / småretter Grønnsaker og sopp Stekt rødkål, tyttebærgelé, rødkålpulver, brunet smøremulsjon og blomster

Stekt rødkål, tyttebærgelé, rødkålpulver, brunet smøremulsjon og blomster>

Rødkål 

Del en spiss rødkål i fire. Stek rødkålen hardt i panne med solsikkeolje.

Stek ferdig i ovnen til du har litt tyggemotstand.

 

 

 

Tyttebærgelé 

1 liter tyttebærjuice 

150 g sukker 

12 g agar agar 

 

Kok opp juice og sukker og visp inn agar agar. Kok i 1 minutt, avkjøl og kjør opp på thermomix. 

 

 

 

Brunet smøremulsjon  

espumaflaske

500 g brunet smør 

2 eggeplommer 

1 egg

sitron og salt, etter smak

 

Kjør egg i thermomix og spe med varmt, brunet smør, men ikke over 60 °C. Smak til med salt og sitron. Hvis man ikke har thermomix kan man også lage den som en hollandaise i vannbad. Fyll på espumaflaske og bruk to patroner. 

 

 

Rødkålpulver 

Skjær av stilken på de ytterste rødkålbladene. Tørk i ovn på 50 °C til det er tørt, gjerne over natten. Kjør opp til pulver og anrett som på bildet.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev