60 g Alpeost
200 g bladpersille
100 g bladspinat
250 g solsikkeolje
1 ss fin sennep
2 eggeplommer
salt og pepper, etter smak
sitronsyre
Start med å lage en grønn persilleolje. Kjør sammen spinat, persille og solsikkeolje i blender. Ha over i en kasserolle og trekk oljen opp til nesten kokepunkt for å trekke ut smak av fargen av urtene. Sil og avkjøl den grønne persilleoljen.
Visp sammen egg, sennep og spe med oljen til en fin og tykk konsistens. Smak til med salt, pepper og presset sitronsaft.
Sett ovnen på 175 °C. Finn fram stekebrett med bakepapir eller silikonmatte.
Riv jevnt over alpeosten utover stekebrettet. Stek osten sprø og gylden på 175 °C i ca. 6-8 minutter. Avkjøl og brekk biter av osten og server med nydelig urtedip med persille.