Nyhet
Forett / småretter Grønnsaker og sopp Sprø Alpeostchips med persilledip

Sprø Alpeostchips med persilledip>

60 g Alpeost 

200 g   bladpersille

100 g   bladspinat

250 g   solsikkeolje

1 ss fin sennep

2 eggeplommer

salt og pepper, etter smak

sitronsyre

 

Start med å lage en grønn persilleolje. Kjør sammen spinat, persille og solsikkeolje i blender. Ha over i en kasserolle og trekk oljen opp til nesten kokepunkt for å trekke ut smak av fargen av urtene. Sil og avkjøl den grønne persilleoljen.

 

Visp sammen egg, sennep og spe med oljen til en fin og tykk konsistens. Smak til med salt, pepper og presset sitronsaft.

 

Sett ovnen på 175 °C. Finn fram stekebrett med bakepapir eller silikonmatte.

Riv jevnt over alpeosten utover stekebrettet. Stek osten sprø og gylden på 175 °C i ca. 6-8 minutter. Avkjøl og brekk biter av osten og server med nydelig urtedip med persille.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev