Forett / småretter Grønnsaker og sopp Speltgrynrisotto, skogsopp og Holtefjellost XO

Speltgrynrisotto, skogsopp og Holtefjellost XO>

Risotto

2 finhakkede sjalottløk

100 g finhakket stangselleri

50 g finhakket fennikel

5 dl speltrisotto

8 dl kyllingkraft og vann

1 dl olivenolje

4 ss smør

2 dl hvitvin

salt og pepper

100 g revet Holtefjell XO-ost eller parmesan

stekte kantareller

 

Fres grønnsakene i olivenoljen til de er møre. Tilsett speltrisotto og hvitvin, og rør rundt til vinen er redusert. Spe med kraft og vann. Småkok til risottoen er mør. Du kan nå stoppe prosessen og ta den igjen senere. Smak til med smør, salt, pepper og ost.  

 

Sprø skinke

Skinken kuttes i tynne skiver og stekes i ovn 110 °C i 40 minutter eller til de er sprø. Fyll risottoen i små kjeler eller skåler og dander garnityret på toppen.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev