FOTO marius Rua
KOKK heidi Bjerkan og Espen Aunæs
appetitt 4/2013
Fermentert sellerijuice
500 g sellerijuice
1,25 g salt
Bland og vakumer og la det ligge til fermentering i ca 14 dager i romtemperatur.
Konfiterte eggeplommer
4 ekstra små eggeplommer
olivenolje
Bak eggeplommene i olivenolje på 63 °C i 1 time.
Selleri
2 sellerirøtter
smør og havsalt
Vask sellerirøttene godt og saltbak den ene på 200 °C i 1 time. Skjær ut båter og løsne skallet. Skallet tørkes videre i ovnen på 160 °C. Den andre sellerien skrelles og kuttes i 8 tynne skiver som blansjeres og stikkes ut. Resten av selleriroten kuttes i biter, stekes i smør til den er mør og kjøres til puré. Anrett i en vid skål med noen friske urter og litt knust havsalt.