Forett / småretter Grønnsaker og sopp Selleri og konfiterte eggeplommer

Selleri og konfiterte eggeplommer>

Fermentert sellerijuice

500 g sellerijuice

1,25 g salt

 

Bland og vakumer og la det ligge til fermentering i ca 14 dager i romtemperatur.

 

Konfiterte eggeplommer

4 ekstra små eggeplommer

olivenolje

 

Bak eggeplommene i olivenolje på 63 °C i 1 time.

 

Selleri

2 sellerirøtter

smør og havsalt

 

Vask sellerirøttene godt og saltbak den ene på 200 °C i 1 time. Skjær ut båter og løsne skallet. Skallet tørkes videre i ovnen på 160 °C. Den andre sellerien skrelles og kuttes i 8 tynne skiver som blansjeres og stikkes ut. Resten av selleriroten kuttes i biter, stekes i smør til den er mør og kjøres til puré. Anrett i en vid skål med noen friske urter og litt knust havsalt.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev