Nyhet
Forett / småretter Grønnsaker og sopp Scotch egg «Blod edition» og hvit asparges

Scotch egg «Blod edition» og hvit asparges>

250 g kvernet svinenakke

200-250 g blod

1 Granny Smith, i terninger

½ kepaløk, i terninger

1 ss meierismør

3 piquellos fileter

4 laurbærblad, til paste sammen med 3 ts med pikant chipotlepulver

10 g salt

2 ts sukker

litt hvetemel

4 egg, til panering

300 g panko, brødkrumme av fint brød

6 egg

6 asparges

100 g smør

1 boks karse

1 l nøytral olje, til fritering

 

Sviss løk og eple i litt smør og avkjøl. Kjør kjøtt og salt seigt i en kjøkkenmaskin med grind. Kjør piquellos, laurbærblad, chipotle og sukker til en paste med stavmikser og bland dette i kjøttet. Kjør kjøttblandingen og spe med blod til rett konsistens. Den skal være bløt, men fortsatt emulgert. La dette hvile i kjøleskap i 2 timer.

Farsen blir best hvis den får hvile natten over. Kok egg i 6 minutter, avkjøl i kaldt rennende vann og skrell. Plommen skal være helt bløt, men eggehviten skal være satt.

Press ut blodfarsen mellom to lag plastfolie slik at det akkurat passer til å pakke inn et egg. Brett opp plastfolien under og form til en ball.

Steam i ovn på 80 °C i 5-7 minutter til farsen er passe kokt og den har satt seg. Sett til avkjøling. Kan også gjøres i kjele med vann rundt 80 °C. Vend de avskilte farseeggene i mel, så i egg og så i panko, deretter egg og panko en gang til. Det er viktig at hvert lag dekkes skikkelig slik at det ikke sprekker opp under fritering.

Friter ved 180 °C til de er gylne. La dem hvile i 5 minutter før de friteres igjen og er klare til servering.

Bryt av enden på aspargesen og skrell den. Stek eller grill aspargesen på to sider til fin farge og den er klar. Kjør opp karsen, spar litt til topping. Pisk smøret luftig og ha i karsen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev