Nyhet
Forett / småretter Grønnsaker og sopp Saltkokte poteter, Rørosrømme og glasert bacon

Saltkokte poteter, Rørosrømme og glasert bacon>

Dette er en perfekt liten forrett, appetittvekker eller som et innslag på julebuffeten.

 

600 g Gulløyepoteter

1 liter vann

1 dl salt

100 g røkt bacon fra Aron Mat

4 ss lønnesirup, kan bruke honning eller kreklingsirup fra Reisa

4 ss Rørosrømme

fersk timian

 

Kok potetene møre i vann og salt. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre. Ikke dekk til potetene etter at de er kokt. Avkjøl potetene. Legg baconskivene på et bakebrett med bakepapir. Stek baconet i ovnen på 180 °C i ca 10 minutter. Pensle baconskivene med lønnesirup eller annen sirup. Stek dem videre i ca 10 minutter til baconet er gyllent og sprøtt. Del potetene i to og server dem med en klatt Rørosrømme, sprøtt bacon, frisk timian og nymalt sort pepper.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev