4 skiver vannmelon, 5 mm tykke
300 g små sherrytomater
400 g mozarella
1/3 agurk
100 g spanske, salte mandler eller cashewnøtter
1 potte basilikum
50 g revet parmesan
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
salt og pepper
Vannmelonen kuttes i fine kvadratiske skiver og legges på et bakepapir. Tørkes i ovnen på ca 100 °C i 1-2 timer. Er melonen søt, er det nok med en times tørking. Tomatene deles i to og mozarellaen deles opp i terninger. Agurken skrelles og innmaten fjernes. Kutt den opp i små skiver.
Basilikum kjøres sammen med olivenolje og parmesan til du får en fin, tykk olje. Smak til med salt og pepper. Legg melonen midt på tallerkenen og anrett resten av ingrediensene rundt og på toppen sammen med basilikumoljen.
Dryss over litt havsalt, finkvernet pepper og noen dråper olivenolje. En kan bruke ferske kuber av vannmelon i tillegg til dehydrert.