Forett / småretter Grønnsaker og sopp Salat caprese, melon, mandler og basilikumolje

Salat caprese , melon, mandler og basilikumolje>

4 skiver vannmelon, 5 mm tykke

300 g små sherrytomater

400 g mozarella

1/3 agurk

100 g spanske, salte mandler eller cashewnøtter

1 potte basilikum

50 g revet parmesan

1 fedd hvitløk

1 dl olivenolje

salt og pepper

 

Vannmelonen kuttes i fine kvadratiske skiver og legges på et bakepapir. Tørkes i ovnen på ca 100 °C i 1-2 timer. Er melonen søt, er det nok med en times tørking. Tomatene deles i to og mozarellaen deles opp i terninger. Agurken skrelles og innmaten fjernes. Kutt den opp i små skiver.

Basilikum kjøres sammen med olivenolje og parmesan til du får en fin, tykk olje. Smak til med salt og pepper. Legg melonen midt på tallerkenen og anrett resten av ingrediensene rundt og på toppen sammen med basilikumoljen.

Dryss over litt havsalt, finkvernet pepper og noen dråper olivenolje. En kan bruke ferske kuber av vannmelon i tillegg til dehydrert. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev