Forett / småretter Grønnsaker og sopp Rugbrød med Holtefjellkrem, semitørkede tomater og ristede solsikkekjerner

Rugbrød med Holtefjellkrem, semitørkede tomater og ristede solsikkekjerner>

Her kan man få brukt opp halvtørre osteskalker som tar opp «plass» i kjøleskapet. Har man noen gamle tomater liggende og man ikke har lyst på tomatsuppe, kan du tørke dem i ovnen.

 

Tomatene kan oppbevares på glass med olivenolje i kjøleskapet, da kan de holde seg fint opptil 2 uker. Sprø solsikkekjerner er også fint å ha liggende, smaker like godt i supper og salater som på brødskiva.

 

 

 

Rugbrød

Til 4 skiver 

100 g revet Holtefjellost, eller annen type hard ost

1 dl fløte

12 cherrytomater eller andre typer tomat

solsikkekjerner

1,5 dl crème fraîche

salat, salt og sukker

 

 

Holtefjellkrem

Ha fløte i en kjele og kok inn i ca. 2-3 minutter. Ta kjelen av varmen og tilsett osten. Rør til den er glatt og sett kaldt.

Visp crème fraîche på en kjøkkenmaskin til den blir stiv. Bland deretter inn i den kalde ostemassen med en slikkepott.

Smak til med salt.

 

 

Semitørkede tomater

Del tomatene i to og legg på stekebrett. Strø på et tynt lag med sukker og salt. Tørkes i ovnen på 100 °C i 2-4 timer, kommer ann på ovnen.

 

 

Salte- og ristede solsikkekjerner

Kok opp vann og godt med salt. Ha i solsikkekjerner og la det koke i ca. 10 minutter. Sil av vannet og spre kjernene utover på stekebrett. Stekes i ovnen på 180 °C til de er gylne. Her kan man lage opp en del og oppbevare i en lufttett boks eller på glass.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev