Ramsløksmør
250 g meierismør
70 g ramsløkpuré
2 sjalottløk
1 sitron
koshersalt
Rør smøret hvitt. Tilsett saft og zest av en sitron, ramsløkpuré og finkuttet sjalottløk. Smak til med salt.
Ramsløk vinaigrette
100 g ramsløkpuré
100 g olivenolje
100 g risling eddik
1 ts dijon sennep
1 klype sukker
Bland sammen sennep, eddik, sukker og ramsløkpuré og visp inn olivenoljen.
Rosenkål «margbein»
Eple, kapers, sennepsurt, sjalottløk
1 rosenkålstilk, så tykk som mulig
Bruk sag og sag fine kubber av stilken på ca 8 cm. Bak stående i ovnen ved 180 °C i ca 15 minutter til kjernen er myk. Kutt eple, løk og sennepsurt til fin salat og tilsett kapers. Server «margbeina» varme med ramsløksmør på toppen, og
ramsløk vinaigrette over den friske salaten.