Forett / småretter Grønnsaker og sopp Rosenkål-margbein og ramsløk

Rosenkål-margbein og ramsløk>

Ramsløksmør

250 g meierismør

70 g ramsløkpuré

2 sjalottløk

1 sitron

koshersalt

 

Rør smøret hvitt. Tilsett saft og zest av en sitron, ramsløkpuré og finkuttet sjalottløk. Smak til med salt.

 

Ramsløk vinaigrette

100 g ramsløkpuré

100 g olivenolje

100 g risling eddik

1 ts dijon sennep

1 klype sukker

 

Bland sammen sennep, eddik, sukker og ramsløkpuré og visp inn olivenoljen.

 

Rosenkål «margbein»

Eple, kapers, sennepsurt, sjalottløk

1 rosenkålstilk, så tykk som mulig

 

Bruk sag og sag fine kubber av stilken på  ca 8 cm. Bak stående i ovnen ved 180 °C i ca 15 minutter til kjernen er myk. Kutt eple, løk og sennepsurt til fin salat og tilsett kapers. Server «margbeina» varme med ramsløksmør på toppen, og ramsløk vinaigrette over den friske salaten.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev