Forett / småretter Grønnsaker og sopp

Rødkålsuppe, kålrot og dashi>

Rødkåljuice

400 g rødkål, skoldet og renset for stygge blader

 

Rives på rivjuicer, ta vare på rester og 250 g juice.

 

Dashi

1 dl grønnsakskraft

4 laurbærblader

1 fingertang

5 g hondashi

2 g islandsk fingersalt

20 g erterurter

 

Kålrabi- og gulrotpuré

100 g gulrot

100 g kålrabi

 

Røttene bakes møre på 160° C og kjøres til puré. Smak til med salt, pepper og litt avgavesirup.

 

Suppe

½ dl Rørosrømme, kan byttes ut med mandelmelk og litt rapsolje

½ dl dashi

1 dl rødkåljuice

2 ss eplesidereddik, gjerne norsk økologisk

1 ss agavesirup

 

Kok opp og la det simre i 30 minutter. Smak til med sødme, syre, salt og pepper. Fyll en varm skål med 40 g kål- og gulrotkrem. Bruk salty fingers og et rødkålsblad som garnityr. Suppen kjøres opp med stavmikser rett før servering, den vil skumme bra ved 80 °C.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev