Rødkåljuice
400 g rødkål, skoldet og renset for stygge blader
Rives på rivjuicer, ta vare på rester og 250 g juice.
Dashi
1 dl grønnsakskraft
4 laurbærblader
1 fingertang
5 g hondashi
2 g islandsk fingersalt
20 g erterurter
Kålrabi- og gulrotpuré
100 g gulrot
100 g kålrabi
Røttene bakes møre på 160° C og kjøres til puré. Smak til med salt, pepper og litt avgavesirup.
Suppe
½ dl Rørosrømme, kan byttes ut med mandelmelk og litt rapsolje
½ dl dashi
1 dl rødkåljuice
2 ss eplesidereddik, gjerne norsk økologisk
1 ss agavesirup
Kok opp og la det simre i 30 minutter. Smak til med sødme, syre, salt og pepper. Fyll en varm skål med 40 g kål- og gulrotkrem. Bruk salty fingers og et rødkålsblad som garnityr. Suppen kjøres opp med stavmikser rett før servering, den vil skumme bra ved 80 °C.