1 økologisk rødbet
Rødbeten bakes i ovnen på 160 °C med skallet på til den sprekker og juicen pipler ut. Det tar ca. 45-50 minutter eller til 63 °C kjernetemperatur, avhengig av størrelsenPakk den inn i klingfilm i 30 minutter og gni av skallet med et kjøkkenhåndkle. Kutt den tynt og vend i solbær- og stikkelsbærjuice. Kan serveres alene smakt til med salt og pepper, men det veldig godt med Fjellblåost knust i små biter over. Ertespirer er også deilig og gir friskhet og litt mer sødme. Spray med flaskespray til slutt.
Solbær- og stikkelsbærjuice
50 g økologiske stikkelsbær
50 g økologiske solbær
agavesirup, etter smak
½ dl vann
salt og pepper
Kok opp bærene med salt og pepper. Blir den for sur, tilsettes mer agavesirup. Dette er økologiske produkter som smaker litt forskjellig hver gang.