Nyhet
Forett / småretter Grønnsaker og sopp Potet- og purreløk-veloute med potetchips

Potet- og purreløk-veloute med potetchips>

4 bunter vårløk

4-5 melne poteter

2 ss smør

6 dl vann eller buljong, eller kyllingkraft

1 dl fløte

 

Vask og rens vårløken. Legg 3-4 stykker til side. Kutt dem opp, ta med litt av det grønne, men ikke alt. La det være igjen noen fine friske biter.

Skrell potetene. Smelt smøret og surr vårløken til den er blank. Tilsett poteter og surr noen minutter til, gjerne under lokk. Kok opp væske og tilsett.

La det koke til potetene er møre, ca. 10 minutter. Tilsett fløten og kok i fem minutter til. Mos suppen så mye som du ønsker med en stavmikser, det er godt med litt biter i.

Smak til med salt og eventuelt pepper.

 

Potetchips

6 store poteter, med skall

frityrolje

godt salt

 

Skjær potetene I tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Skyll dem godt og la skivene tørke på et papir.

Varm opp frityr eller nøytral olje til kokepunktet og legg noen skiver opp i gryten av gangen. Friter til de er gylne på begge sider.

Ta dem opp og avkjøl på papir. Krydre med salt. Server suppen med chipsen, purre og gressløkolje.

 

Gressløkolje

1 bunt gressløk

3 dl solsikkeolje

salt og nykvernet pepper

 

Bland alle ingrediensene i en hurtighakker og spe med olje til passe konsistens og farge. Krydre med salt og pepper.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev