Forett / småretter Grønnsaker og sopp agurk og gresskarpickles

agurk og gresskarpickles>

Basis syltelake

5 dl hvitvin eller epleeddik

400 g sukker

5 dl vann

 

Alt kokes opp.

 

Agurk

Del opp agurken og ta ut kjernen. Bruk gjerne små og hele sylteagurker. Ha dem på glass med sennepsfrø og laurbærblader. Hell på kokende syltelake og skru på lokket. La dette stå i minst 24 timer før det tas i bruk.  

 

Gresskar 

Skrell og del opp gresskaret i ønskede biter. Forvell bitene i saltvann. Ha dem på glass med stjerneanis og fyll på med kokende syltelake. Et tips til annen garnityr:Kok gresskarfrø i lettsaltet vann og rens dem. Rist dem i ovnen til de er gylne. Passer bra i salater eller i brød.Du kan bruke andre grønnsaker som gulrot, blomkål, løk, reddik, nepe, samme fremgangsmåte som med syltet gresskar. Bruk gjerne krydder etter eget ønske, hel pepper, laurbær, fennikelfrø, kanel eller nellik. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev