Pastadeig
800 g hvetemel
4 egg
5 eggeplommer
1 ts salt
2 ss vann
Alt kjøres sammen til en deig. Skal ikke eltes, bare blandes. Er deigen tørr, tilsett litt mer vann. La den hvile i 3 timer. Kjevles ut til det tynneste på en pastamaskin. Lag puter og fyll med Skjørost og stekt løk. Kok dem i 3 minutter i vann med salt og olivenolje rett før servering.
Jordskokksuppe
6 store jordskokk
2 dl kylling- eller grønnsakskraft
2 dl fløte
2 jordskokker skrelles, kuttes opp i terninger og legges i isvann. 4 jordskokker skrelles og deles grovt opp, kokes med kraft og fløte til de er møre. Suppen kjøres glatt i en blender, spe med litt vann hvis den er for tykk.
Jordskokkterningene stekes møre i klaret smør Pastaen serveres med jordskokksuppe, stekte jordskokker, asparges eller andre grønnsaker og confit av hjerte eller f. eks and. Det hele toppes med Skjørost og urter.