Forett / småretter Grønnsaker og sopp Nypotet med morkel og løk

Nypotet med morkel og løk>

Morkler har en god smak og har sesong fra mai til juli. Det finnes mange kjente retter av morkler. Morkel Andalouse er en rett hvor morkelen kuttes i skiver, stekes i olje med rå skinke og paprika, og smakes til med litt kjøttkraft og sherry. Morkel bordelaise er morkler kuttet i skiver, stekt i varm olje, tilsatt hakket sjalottløk og persille, og smakt til med sitronsaft.

 

1/2 kg nypotet

80 g friske eller 10 g tørkede morkler

2 sjalottløk

1 ss hakket gressløk

maldonsalt og nykvernet pepper

 

Kok potetene møre. Del morklene i to og fres dem i smør sammen med hakket sjalottløk. Tilsett de mørkokte potetene og server med et dryss av gressløk, maldonsalt og nykvernet pepper over.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev