Nyhet
Forett / småretter Grønnsaker og sopp

Mac og ost >

Mac og ost

255 g pasta

473 g fløte

240 g H-melk

140 g parmesan

250 g mozzarella

30 g Dijon sennep

300 g purre, rå

50 g smør

2 hvitløksbåter

70 g Fontina

20 g salt

 

Kok pasta i vann med 15 g salt til 1 liter vann til den er al dente.

Bland pasta, fløte, melk, parmesan, mozzarella, Fontina, salt og Dijon.

Stek purre med smør, hvitløk most med microplane, kvernet sort pepper til alt er blankt og tilsett dette i pastablandingen. La blandingen trekke smak og sette seg i to timer. Fyll blandingen i ildfaste former på ca. 300 g og sett dem i kjøleskapet til de skal gratineres.

Legg en bit med brioche på toppen av hver form og sett dem i ovnen på 200 °C i 10 minutter. Server med gressløk på toppen, mer brioche og parmesan ved siden av.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev