Forett / småretter Grønnsaker og sopp

Mac og ost >

Mac og ost

oppskrift alternativ 1 

255 g pasta

473 g fløte

240 g H-melk

140 g parmesan

250 g mozzarella

30 g Dijon sennep

300 g purre, rå

50 g smør

2 hvitløksbåter

70 g Fontina

20 g salt

 

Kok pasta i vann med 15 g salt til 1 liter vann til den er al dente.

Bland pasta, fløte, melk, parmesan, mozzarella, Fontina, salt og Dijon.

Stek purre med smør, hvitløk most med microplane, kvernet sort pepper til alt er blankt og tilsett dette i pastablandingen. La blandingen trekke smak og sette seg i to timer. Fyll blandingen i ildfaste former på ca. 300 g og sett dem i kjøleskapet til de skal gratineres.

Legg en bit med brioche på toppen av hver form og sett dem i ovnen på 200 °C i 10 minutter. Server med gressløk på toppen, mer brioche og parmesan ved siden av.

 

MAC´N CHESESE

Alternativ 2

100 g kokt makaroni

 

3 dl bechamelsaus

 

200 g revet ost, Holtefjell XO, cheddar  eller lignende

 

litt cayennepepper

 

100 g sprøtt brød

 

Ved sesong, bruk gjerne trøffel

 

 

Kok opp bechamelsaus og smelt inn osten. Ha i kokt makaroni og smak til med salt, pepper og cayennepepper. Fyll i former og ha sprøtt brød på toppen. Bak formen i ovnen på 200 °C til det blir gyllent.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev