FOTO stian Broch
KOKK mats Vaulen og Edward Shaw
aPPETITT 1/2018
Mac og ost
oppskrift alternativ 1
255 g pasta
473 g fløte
240 g H-melk
140 g parmesan
250 g mozzarella
30 g Dijon sennep
300 g purre, rå
50 g smør
2 hvitløksbåter
70 g Fontina
20 g salt
Kok pasta i vann med 15 g salt til 1 liter vann til den er al dente.
Bland pasta, fløte, melk, parmesan, mozzarella, Fontina, salt og Dijon.
Stek purre med smør, hvitløk most med microplane, kvernet sort pepper til alt er blankt og tilsett dette i pastablandingen. La blandingen trekke smak og sette seg i to timer. Fyll blandingen i ildfaste former på ca. 300 g og sett dem i kjøleskapet til de skal gratineres.
Legg en bit med brioche på toppen av hver form og sett dem i ovnen på 200 °C i 10 minutter. Server med gressløk på toppen, mer brioche og parmesan ved siden av.
MAC´N CHESESE
Alternativ 2
100 g kokt makaroni
3 dl bechamelsaus
200 g revet ost, Holtefjell XO, cheddar eller lignende
litt cayennepepper
100 g sprøtt brød
Ved sesong, bruk gjerne trøffel
Kok opp bechamelsaus og smelt inn osten. Ha i kokt makaroni og smak til med salt, pepper og cayennepepper. Fyll i former og ha sprøtt brød på toppen. Bak formen i ovnen på 200 °C til det blir gyllent.