Deilige, ferske små grønnsaker er godt som en selvstendig rett. Ønsker du å servere dem som tilbehør til annen mat, kan du servere dem med smeltet smør og finhakket gressløk. Beregn 200 g assorterte grønnsaker per person. Her er det brukt sølvløk, reddiker, vårgulrot, neper, sukkererter, grønnasparges, små, rød delikatesseløk og kjørvel.
Kok grønnsakene møre og avkjøl dem i isvann. Alle grønnsakene glaseres i panne med litt smør. Smak til med salt og pepper, og anrett dem på en tallerken eller et stort fat. Ha grønnsaksvinaigretten over eller i en skål ved siden av. Pynt med grovhakket kjørvel.
Vinaigrette
1 ss Dijon sennep
1 ss muskateddik
2 dl rapsolje
salt og pepper
finhakket sjalottløk, finhakket gressløk og grovhakket plommetomat
Rør sammen sennep og eddik og tilsett olje i en tynn stråle mens du visper kraftig. Smak til med salt og pepper. Bland inn sjalottløken, gressløken og tomatbitene. La det stå og trekke smak.