Forett / småretter Grønnsaker og sopp Lune vårprimører

Lune vårprimører>

Deilige, ferske små grønnsaker er godt som en selvstendig rett. Ønsker du å servere dem som tilbehør til annen mat, kan du servere dem med smeltet smør og finhakket gressløk.   Beregn 200 g assorterte grønnsaker per person. Her er det brukt sølvløk, reddiker, vårgulrot, neper, sukkererter, grønnasparges, små, rød delikatesseløk og kjørvel.  

Kok grønnsakene møre og avkjøl dem i isvann. Alle grønnsakene glaseres i panne med litt smør. Smak til med salt og pepper, og anrett dem på en tallerken eller et stort fat. Ha grønnsaksvinaigretten over eller i en skål ved siden av. Pynt med grovhakket kjørvel.

 

Vinaigrette

 1 ss Dijon sennep

1 ss muskateddik

2 dl rapsolje

salt og pepper

finhakket sjalottløk, finhakket gressløk og grovhakket plommetomat

 

Rør sammen sennep og eddik og tilsett olje i en tynn stråle mens du visper kraftig. Smak til med salt og pepper. Bland inn sjalottløken, gressløken og tomatbitene. La det stå og trekke smak.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev