Dette er en skikkelig fin «restesuppe» hvor man kan leke seg med forskjellige råvarer. Det er også en fin måte å bli kvitt gammelt brød og slumper av alle typer melk.
½ agurk
3 sjalottløk
70 g olivenolje
130 g gammelt brød, gjerne fint
160 g yoghurt naturell
2 dl mandelmelk
2 ss smør
1 dl fløte
kaldt vann
smak til med salt og sitronsaft
Rugbrødsmuler
Brun smøret i en stekepanne, smuldre i brød og stek til det blir helt sprøtt før det avkjøles. Riv opp brød i små biter og hell over mandelmelk og fløte. Skrell og grovhakk sjalottløk og stek den myk i litt olje.
Skrell agurken og del i 4.
Kjør alt på en blender med olivenolje og yoghurt på høy hastighet i 3-4 min. Tilsett iskaldt vann til passe konsistens og smak til med salt og sitronsaft. Server suppen iskald med rugbrødsmuler på toppen.