Forett / småretter Grønnsaker og sopp Kald suppe med agurk, brød, yoghurt og rugbrødsmuler

Kald suppe med agurk, brød, yoghurt og rugbrødsmuler >

Dette er en skikkelig fin «restesuppe» hvor man kan leke seg med forskjellige råvarer. Det er også en fin måte å bli kvitt gammelt brød og slumper av alle typer melk. 

 

½ agurk 

3 sjalottløk 

70 g olivenolje 

130 g gammelt brød, gjerne fint

160 g yoghurt naturell 

2 dl mandelmelk

2 ss smør 

1 dl fløte

kaldt vann

smak til med salt og sitronsaft

 

 

Rugbrødsmuler 

Brun smøret i en stekepanne, smuldre i brød og stek til det blir helt sprøtt før det avkjøles. Riv opp brød i små biter og hell over mandelmelk og fløte. Skrell og grovhakk sjalottløk og stek den myk i litt olje.

 

Skrell agurken og del i 4.

Kjør alt på en blender med olivenolje og yoghurt på høy hastighet i 3-4 min. Tilsett iskaldt vann til passe konsistens og smak til med salt og sitronsaft.  Server suppen iskald med rugbrødsmuler på toppen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev