Forett / småretter Grønnsaker og sopp jordskokk og sopp

jordskokk og sopp>

Jordskokk- og soppudding

400 g rømme

6 g agar agar

250 g skogsopp

1 hel hvitløk

1 kvist timian

300 g jordskokk

1000 g fløtemelk

soyasaus

salt

Claus Meyer eddik

 

Trekk halvparten av fløtemelken med sopp, hvitløk og timian. Resten av fløtemelken trekkes med jordskokken til den er mør og kjøres opp til en tynn puré og smakes til med salt.

Soppmelken siles, blandes med rømme og smakes til med salt, soyasaus og eddik. Vei opp 600 g av soppmelken og 600 g jordskokkpuré. Kok opp soppmelken og jordskokkpureen med  2,4 g agar agar i hver del. Smak til med salt, soyasaus og eddik. Støp soppmelken først i et glass, la den sette seg, og støp så jordskokken over den. Bruk gjerne en glasskål så du kan se lagene.  

 

Salat av løk, fevesbønner og skogsopp

12 små rødløk

12 små løk

100 g skrelte fevesbønner

70 g assortert skogsopp

6 reddiker

1 dl Claus Meyer eplecidereddik

1 dl sukker

1 dl god eplejuice

1 ss honning

2 dl soppolje

olivenolje

maldonsalt

 

Lag syltelake av eddik, eplejuice, sukker og honning. Sylt løken i syltelaken. Trekk soppen i soppolje, sil av og salt den etter smak. Mariner fevesbønner og høvlet reddik i olivenolje og salt.

 

Sprø osteputer

280 g mel

183 g H-melk

5 g gjær

salt etter smak

50 g revet parmesan

5 g soppsalt

 

Elt sammen til en glatt deig, pakk den godt inn og sett den kaldt. Rull deigen ut på pastamaskin til 1 mm og kutt den til ønsket form. Friter «putene» på 185 °C til de er gylne.

 

Kyllingeggconfit

12 eggeplommer fra kylling

soppolje

rosépepper

finplukket karse

 

Confiter eggene på 72 °C  i 30 minutter. Pynt dem med rosépepper og karse.

 

Soppbuljong

400 g skogsopp

1 hel hvitløk

2 kvister timian

3 sjalottløk

soyasaus

salt

 

Alt kuttes opp og dekkes med vann. La det trekke i en time og sil av. Smak til med soyasaus og salt.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev