Denne retten er for å hylle poteter i prinsipp, og spesielt de flotte potetene fra Hommersåk og Sigurd på Gyda gård. Dette er veldig små, smaksrike poteter som blir høstet på gammelmåten.
Potetene kokes til de er ferdige, deles i to og stekes i panne til de er gylne. Jordskokkene er lagret fra i fjor og er fra Brimse gård, kokt og stekt på samme måte. Ripsene fikk vi inn grønne. Vi lot dem stå på kjøl til de ble lyserøde og er nå konservert. Modne stikkelsbær og grønne jordbær, disse jordbærene var rå da vi lagde en syltelake på 1-1-1 oppskrift. Til slutt tilsetter du salt slik at de ikke blir søte. Hell varm lake over jordbærene og la dem stå i to dager, da er de ferdige. Disse kan stå lenge.
På tallerkenen er det også ryllikblomst, lavendel, ryllik og grønt purreløkpulver som er fra det grønne på purreløken som er tørket. Purreløksoljen lages ved å ta alt avskjær fra purreløken med grønnfarge og kjør i thermomixer med 40 % av vekten med solsikkeolje på 90 °C i 8 minutter. Sil, avkjøl, frys og fjern all vannet som skilles ut under frysing.
Den røde delikatesserødløken er kokt og dresset med olivenolje og hvitvinseddik.
Potetsuppe
Kok poteter i vann uten salt til ferdig kokte. Ha varm melk ved siden av.
Kjør i en blender eller thermomixer med melk til den ikke lenger er klumpete. Smak til med brunt smør, hvitløksolje, kyllingkraft og salt.