Nyhet
Forett / småretter Grønnsaker og sopp Hvit aspargessalat, estragon og persilleskum

Hvit aspargessalat, estragon og persilleskum >

flere typer salat  

hvit ferdigkokt asparges 

dehydrerte cherrytomater

rause biter av god, kokt skinke

salt og pepper etter smak

 

Dehydrerte cherrytomater 

Del tomatene i to. Legg dem på et brett med snittflaten opp. Salt og sukre litt og sett brettet inn i ovnen på 120 °C  i 35-40 minutter.

 

Parmesanchips

2 dl revet parmesan

1 eggehvite 

 

Kjør sammen eggehvite og parmesan med stavmikser. Stryk blandingen ut på et bakepapir som er smurt med olje eller formfett. Sett i ovnen på 140 °C til den har blitt gyllen.

 

Estragon og persilleskum 

50 g estragon

50 g persille 

50 g solsikkeolje 

 

Kjør urter og olje til det ligner en pesto. Kok opp til 68 °C, avkjøl og sil av.  Lag majones med estragon og persilleoljen.

 

2 eggeplommer 

1 ss dijonsennep

 

Visp plommene og sennep sammen, spe forsiktig med estragon- og persilleoljen. Til slutt spes den ut med litt vann så den blir litt mer rennende.

Smak til med salt og sitron. Tilsett majonesen på en espumaflaske. Anrett vasket og tørket salat på et egnet fat. Skjær fine biter av de andre ingrediensene og topp med estragon- og persilleskummet. Server med godt brød til.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev