FOTO stian Broch
KOKK rune bjørneng og mads kjøllmoen
appetitt 3/2016
4 hvite asparges
4 dl kokoskrem
2 sitrongress
4 limeblader
50 g ingefær
1 kinesisk hvitløk
8 grønn chili
2 lime
10 g katsjabuchi
1 bunt koriander
1 dl solsikkeolje
10 blader løpstikke
Start med å lage green curry. Kjør sitrongress, ingefær, grønn chili og hvitløk sammen i en blender til en paste. Stek det lett i pannen, og hell på kokoskrem.
Kok opp og trekk til side, tilsett limebladene. La det trekke i ca. 30 minutter, sil av og smak til med lime og salt. Kjør koriander og solsikkeolje i en blender på full guffe i 4 minutter til du har en blandet korianderolje.
Gi den et kjapt oppkok i en kjele. Sil av og avkjøl hurtig. Årsaken til at man varmer den opp er for å få enda sterkere grønn farge. Skrell aspargesen, blansjer den i kokende og saltet vann i 2 minutter og legg på dem grillen i et par minutter.
Legg aspargesen på ønsket tallerken å legg katsjabuchi og løpstikkeblader på aspargesen. Server curryen i en skål og sprekk den forsiktig med korianderoljen.