Nyhet
Forett / småretter Grønnsaker og sopp potetgull, friterte grønnsaker og dipper

potetgull, friterte grønnsaker og dipper>

10 poteter

1 l druekjerneolje

salt og pepper

 

Kutt potetene i tynne skiver med mandolin, kniv eller osthøvel. Legg potetskivene i 15 minutter i kaldt vann. Du fjerner da det meste av stivelsen i potetene, noe som gjør chipsen enda sprøere. Varm opp oljen i en kjele til 180 °C. Stikk baksiden på en treøse ned i oljen. Hvis det bruser rundt skaftet, er oljen passe varm. Tørk av potetskivene godt før de friteres. Friter noen skiver av gangen til de er gylne. Ha dem over på en tallerken dekket av tørkepapir. Dryss over salt og pepper.

 

 

Grillet chilimajones

1 rød chili

2 eggeplommer

2 dl olje, solsikke- eller rapsolje

1 ss sitronsaft

2 ss kaldt vann

salt og pepper

 

Grill chilien på høy varme til den er svart. Skrap av skallet og fjern frøene inni. Ha chilien i en bolle sammen med eggeplommene. Kjør eggeplommene med en stavmikser og spe med olje til ønsket tykkelse. Ha i litt vann hvis majonesen blir for tykk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

 

Majones med basilikum og lime

1 stor bunt basilikum

2 eggeplommer

2 dl olje, solsikke- eller rapsolje

1 ss limesaft 2 ss kaldt vann

salt og pepper

 

 

Fjern den grove stilken på basilikumen og ha bladene i en bolle sammen med eggeplommene. Kjør eggeplommene med en stavmikser og spe med olje til ønsket tykkelse. Ha i litt vann hvis majonesen blir for tykk. Smak til med limesaft, salt og pepper.

 

Blåmuggostdressing

100 g god blåmuggost, feks Kraftkar

100 g rømme

100 g majones

1 ss hvitvinseddik

1 hvitløksfedd

 

Ha alt i en bolle og bland med en stavmikser til du har en glatt dressing. Denne dressingen er god som dip til potetgull og fritert scampi, men også som saus til grillede kyllingvinger og en god biff!

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev