Forett / småretter Grønnsaker og sopp Gulrot, fennikel og lakris

Gulrot, fennikel og lakris>

6 gulrøtter

1 fennikel

1 lakrisstang

3 dl fløtekrem

1 dl klar eddik, 7%

1 dl sukker

3 dl vann

 

 

Juice opp to av gulrøttene og smak til med litt salt og sukker.

Skrell en gulrot og del den i 3, og vakuumer med juicen. Steam på 100 °C til den er helt mør og nesten går i stykker.

Høvle opp en gulrot tynt på mandolin og stikk ut ringer. Kok opp eddik, sukker og vann.

La det avkjøle seg og vakuumer gulrotringene i eddiklaken.

Skrell og kutt resten av gulrøttene i mindre biter og kok dem møre i fløtekrem.

Heng av fløtekremen og kjør opp gulrøttene i en thermomix til en jevn puré, smak til med salt.

Høvle fennikelen veldig tynt og plukk de fineste «dill»-stilkene som pynt. Ved servering rasper du lakrisstang over kremen.

Anrett gulrotskivene og kremen på hver side av tallerkenen. Dander med høvlet fennikel, pynt med dill og olje med gulrotjuice.

Rasp over med lakrisrot. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev