Forett / småretter Grønnsaker og sopp salat, reker og egg

salat, reker og egg>

Grønne salater som hjertesalat, frissesalat, raddicho-rosso, ruccola og mizunasalat, samt fritt valg av friske urter. Salaten renses og legges i isvann.

Tørk salaten godt i en salatslynge for å fjerne all fuktighet.

 

Ferske reker

Rens rekene og behold gjerne skallet til kraft. Hold rekene kalde til servering. Rett før servering vendes rekene i vinaigrette og litt sitronsaft.

Vaktelegg kokes i vann i 2,5 minutter, avkjøles og skrelles.

 

Småtomater

Tomatene kuttes i to og stilken fjernes, vend i vinaigrette rett før servering.

 

Grønne bønner

Kutt av begge endene på de grønne bønnene og blansjer dem i godt saltet vann. Avkjøl raskt i isvann.

Ved servering tilsettes vinaigrette i salatbladene, anrett garnityret over og vend rundt. Smak til med salt og pepper.

 

Vinaigrette

2 ss finhakket sjalottløk

1 ss finhakket blanding av estragon, kjørvel eller persille

½ ts sukker

½ dl hvitvinseddik

1 ½ dl mild olivenolje eller solsikkeolje

salt og nykvernet sort pepper

 

Bland alt godt sammen. Denne basisvinaigretten kan tilsettes sennep, honning og andre grønne urter og tllpasses i det uendelige.

Anrett alle ingredienser i et dypt fat eller tallerken. Pynt med urter og server med godt brød til.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev