Grønne salater som hjertesalat, frissesalat, raddicho-rosso, ruccola og mizunasalat, samt fritt valg av friske urter. Salaten renses og legges i isvann.
Tørk salaten godt i en salatslynge for å fjerne all fuktighet.
Ferske reker
Rens rekene og behold gjerne skallet til kraft. Hold rekene kalde til servering. Rett før servering vendes rekene i vinaigrette og litt sitronsaft.
Vaktelegg kokes i vann i 2,5 minutter, avkjøles og skrelles.
Småtomater
Tomatene kuttes i to og stilken fjernes, vend i vinaigrette rett før servering.
Grønne bønner
Kutt av begge endene på de grønne bønnene og blansjer dem i godt saltet vann. Avkjøl raskt i isvann.
Ved servering tilsettes vinaigrette i salatbladene, anrett garnityret over og vend rundt. Smak til med salt og pepper.
Vinaigrette
2 ss finhakket sjalottløk
1 ss finhakket blanding av estragon, kjørvel eller persille
½ ts sukker
½ dl hvitvinseddik
1 ½ dl mild olivenolje eller solsikkeolje
salt og nykvernet sort pepper
Bland alt godt sammen. Denne basisvinaigretten kan tilsettes sennep, honning og andre grønne urter og tllpasses i det uendelige.
Anrett alle ingredienser i et dypt fat eller tallerken. Pynt med urter og server med godt brød til.