2 potter plukket dill
1 dl solsikkeolje
1 ss dijonsennep
1 eggeplomme
1 ss eddik
8 skiver lardo
½ boks Rørosrømme
2 bunter grønn asparges
100 g løyrom
1 pakke aspargesbønner
salt og pepper
kjørvel og karse
Dillmajones
Kjør olje og dill i en stavmikser i ca. 2 minutter. Bland eggeplomme, sennep og eddik i en bolle og visp mens du sper med dilloljen.
Asparges
Blansjer aspargesbønner i kokende vann i ca. 2 minutter, avkjøles i kaldt vann. Surr lardo rundt aspargesbønnene, 4-5 i hver bunt, og sprøstek på hver side i en varm panne.
Skrell asparges, dryss over med litt olivenolje, salt og pepper. Grilles på høy varme 2-3 minutter.
Du kan også bruke en stekepanne hvis du ikke har grill tilgjengelig.
Avslutt med litt sitronsaft på aspargesene.
Løjromrømme
Bland løyrom og rømme og kjøl ned. Avslutt med kjørvel og karse.