Nyhet
Forett / småretter Grønnsaker og sopp Gresskar- og Kraftkarsuppe

Gresskar- og Kraftkarsuppe >

1 kg gresskar, kjøtt av ca 4 små butterneckgresskar

1 løk

75 g smør

1 ½ l vann

1 ½ dl hvitvin

3 kyllingbuljongterninger eller hjemmelaget kyllingkraft

1 ss flytende honning

3 dl matfløte

salt og pepper

litt timian og frisk oregano

Kraftkar etter smak i suppen og til pynt

 

Skrell løken og del den i biter. Ta kjøttet ut av et gresskarene og rens det for frø. Dette kan være litt sølete, så bruk engangshansker. Spar på frøene, disse kan brukes som garnityr. Skjær kjøttet i terningerog kjør det til puré i en foodprosessor. Ha smør i en stor kjele og stek løk og gresskarpureen på middels varme i ca. 5 minutter. Tilsett vann, hvitvin, honning og smuldret kyllingbuljongterning. Du kan bruke grønnsaksbuljong om ønskelig. La suppen få et oppkok.

Sett deretter ned varmen til middels, smuldre i noen biter Kraftkar og la den småkoke i ca. 30 minutter eller til alt er mørt. Bruk en stavmikser e.l. til suppen har en jevn og fin konsistens. Tilsett fløte og la suppen småkoke videre i ca. 7 minutter. Om du ønsker en sterk farge kan du redusere fløtemengden til halvparten. Synes du suppen er for tykk, kan du tilsette mer vann. Smak til suppen med salt og pepper. Rens og finskjær underdelen på gresskarene. Fyll dem med suppe og litt Kraftkarost på toppen. 

Sett suppen til luning i en forvarmet stekeovn på ca 160 °C. La den stå i ca 15 minutter og server med litt finhakkede urter, ristede solsikkekjerner og noen biter Kraftkar ved siden av. Server med godt brød til.

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev