caprese
4 gode modne tomater
2 bøffelmozzarella, kan kjøpes på Hotel Havana
6 basilikumblader
salt, pepper og god olivenolje
Kutt tomat og mozzarellaosten i skiver. Legg annenhver skive med tomat og ost. Riv over basilikum og ha på maldonsalt, nykvernet pepper og god olivenolje.
Insalata de pulpo
200 g pulpo, finnes i asiatiske butikker
100 g ruccolasalat
2 sjalottløk, finhakkede
20 g kapers
saften fra ½ sitron
½ dl god olivenolje
salt og pepper
Kok pulpo i godt saltet vann med litt rødvinseddik til skinnet slipper. Avkjøl og fjern skinnet. Kutt pulpoen i skiver og grovhakk ruccolasalaten. Bland alt og anrett på en tallerken.
Caponata
1 aubergine
2 stenger stangselleri
1 gul løk
1 fedd hvitløk
4 tomater
10 g kapers
50 g små sorte oliven med stein
1 dl hvitvin
salt, pepper og sitron
Kutt løk, aubergine, stangselleri og hvitløk i passe biter. Stek alt hardt i en stekepanne. Ha i kuttet tomat og hvitvin og la det koke i 5 minutter. Tilsett kapers og oliven. La det avkjøle og smak til med salt, pepper og sitron.
Fritto misto
200 g brisling
100 g blekksprut
100 g gambas
mel, salt, pepper
Vend skalldyr og fisk i mel og ha på salt og pepper. Fritér alt i frityrolje på 160 °C. Dryss på salt og server med sitron.