Forett / småretter Grønnsaker og sopp Fire gode antipasti

Fire gode antipasti >

caprese

4 gode modne tomater

2 bøffelmozzarella, kan kjøpes på Hotel Havana 

6 basilikumblader

salt, pepper og god olivenolje

 

Kutt tomat og mozzarellaosten i skiver. Legg annenhver skive med tomat og ost. Riv over basilikum og ha på maldonsalt, nykvernet pepper og god olivenolje.  

 

Insalata de pulpo

200 g pulpo, finnes i asiatiske butikker

100 g ruccolasalat

2 sjalottløk, finhakkede

20 g kapers

saften fra ½ sitron

½ dl god olivenolje

salt og pepper

 

Kok pulpo i godt saltet vann med litt rødvinseddik til skinnet slipper. Avkjøl og fjern skinnet. Kutt pulpoen i skiver og grovhakk ruccolasalaten. Bland alt og anrett på en tallerken.  

Caponata

1 aubergine

2 stenger stangselleri

1 gul løk

1 fedd hvitløk

4 tomater

10 g kapers

50 g små sorte oliven med stein

1 dl hvitvin

salt, pepper og sitron

 

Kutt løk, aubergine, stangselleri og hvitløk i passe biter. Stek alt hardt i en stekepanne. Ha i kuttet tomat og hvitvin og la det koke i 5 minutter. Tilsett kapers og oliven. La det avkjøle og smak til med salt, pepper og sitron.

 

Fritto misto

200 g brisling

100 g blekksprut

100 g gambas

mel, salt, pepper

 

Vend skalldyr og fisk i mel og ha på salt og pepper. Fritér alt i frityrolje på 160 °C. Dryss på salt og server med sitron. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev