Forett / småretter Grønnsaker og sopp fermentert skonsonerot

fermentert skonsonerot>

Fermentering med vann og salt

 

En del grønnsaker egner seg ikke å fermentere i sin egen væske, da kan man lage en saltlake, som den fermenterer i.

 

Gjør følgende

 

Kutt grønnsakene til ønskede biter

 

Fyll grønnsakene i et glass

 

Fyll på med ønsket krydder

 

Kok vann

 

Hell 2 dl vann i en beholder

 

Tilsett 1 spiseskje salt per liter vann

 

Rør ut saltet

 

Tilsett 8 dl vann fra springen. Saltlaken skal nå være i romtemperatur

 

La stå på kjøkkenbenken til ønsket smak og konsistens.

 

Husk

Bruk rene glass, men de trenger ikke være sterilisert. Vanlig kjøkkenhygiene holder.

 

Bruk økologiske råvarer så langt det er mulig.

 

Bruk skall på grønnsakene så langt det er mulig. Bruk heller en grønnsaksbørste enn skreller.

 

Er det varmt i rommet der du fermenterer, bør glassene plasseres et annet sted.

 

Mellom 15-25 ° C  er greit men rundt 20° C er ideelt.

 

Det som er fint med fermentering er at man kan i grunnen fermentere alt her har man fermentert skonsonerot.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev