Nyhet
Forett / småretter Grønnsaker og sopp Patatas con aîoli

Patatas con aîoli>

Alle tapasbarer har poteter med aîoli. Her er en variant fra Paco Roncero på Estado Puro i Madrid.

 

8 poteter

solsikkeolje

500 g andefett

olivenolje

aîoli

avruga kaviar

 

Skrell og kutt potetene i like store kuber, du må ha to per person. Finn en beholder til å ha andefettet i, som du har smeltet i gryte på svak varme. Legg i potetene og dekk med solsikkeolje, de må være helt dekket. Tilsett en dash med olivenolje.  Konfiter i ovnen på 130 °C i ca 45 minutter. Kjenn etter med en tynn kniv om de er myke. Ta potetene ut av beholder, og kjøl dem ned til de er lune, ca 50 °C. Før servering settes ovnen på 180 °C og potetene varmes i 2 minutter.

 

Aîoli

1 fedd hvitløk

3 eggeplommer

2 dl solsikkeolje

1 knivsodd cayenne

1 knivsodd dijon

1 ss sitronsaft

1 ts hvitvineddik

1 ts sennepspulver

1 ss sitronsaft salt og pepper etter smak  

 

Lag den i en kjøkkenmaskin og spe forsiktig med oljen til du har fin konsistens. Blir den for tykk, kan du spe med litt vann.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev