Forett / småretter Grønnsaker og sopp rødkål med epler og rips

rødkål med epler og rips>

1 stor rødkål, ca. 1 kg, kuttet i tynne strimler

3 ss smør

3 ss olivenolje

1 dl kalv- eller oksebuljong kokt opp på forhånd, tilsett gjerne egen fond

2 store epler, deles i to og skjæres i tynne skiver

4 ss ripsgelé

3 stjerneanis

salt og pepper

 

Varm olje og smør i en gryte. Tilsett rødkålen og vend godt rundt med en skje. Når kålen er falt litt sammen, tilsettes de andre ingrediensene.

Rør godt i gryten. La rødkålen simre under lokk ved svak varme i ca. 1 time. Rør om underveis. Smak til med salt og pepper. Rødkålen blir best hvis den får stå en dag.



Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev