400 g små nypoteter eller rattepoteter
Kok potetene i havsalt og la dem trekke til de er ferdige før de kuttes i biter.
Asparges
Bruk 10 asparges og kutt av ca. 5 cm av den nederste delen. Pill av sideskuddene og skyll dem godt. Pensle med solsikkeolje. Grill dem i en grillpanne eller på grillen til de begynner å bli møre. Dryss over litt maldonsalt og springle med en god olje.
Eggene på ca. 50 g kokes i vann i seks minutter før de legges i isvann. Skrell eggene og kutt dem opp i båter. Dryss over maldonsalt. Vil man ha eggene mer kokt, kan man la dem koke i ett minutt til.
Vårløk
1 bunt vårløk, renses, vaskes og kuttes i to. Kok vårløken i lettsaltet vann i ca. 30 sekunder. Ta den ut og legg den i en bolle. Smak til med sitron, salt og en god olje.
Løpstikkedressing
80 g løpstikkeblader
3 eggeplommer
1 ts dijonsennep
1 ts epleeddik.
3 dl solsikkeolje
1 klype salt
Kjør dette med en stavmikser i et litermål. Spe med solsikkeolje til den blir tykk. Smak til med salt og epleeddik.
Potetchips
3 mandelpoteter, uskrelt og godt vasket
3 dl solsikkeolje
Høvle potetene tynt med en mandolin. Varm oljen til ca. 160 °C. Ha de tynne potetskivene i oljen og friter til flakene blir gylne. Dryss litt maldonsalt over. Legg potetene i en bolle med vårløken. Ha løpstikkedressingen over. Legg eggene og litt potetchips i til slutt. Dander med litt fersk løpstikke. Server med aspargesen til, eller i salaten om man ønsker det.