Forett / småretter Grønnsaker og sopp Egg, små poteter, vårløk og løpstikkedressing

Egg, små poteter, vårløk og løpstikkedressing>

400 g små nypoteter eller rattepoteter

 

Kok potetene i havsalt og la dem trekke til de er ferdige før de kuttes i biter.

 

Asparges

Bruk 10 asparges og kutt av ca. 5 cm av den nederste delen. Pill av sideskuddene og skyll dem godt. Pensle med solsikkeolje. Grill dem i en grillpanne eller på grillen til de begynner å bli møre. Dryss over litt maldonsalt og springle med en god olje.

 

Eggene på ca. 50 g kokes i vann i seks minutter før de legges i isvann. Skrell eggene og kutt dem opp i båter. Dryss over maldonsalt. Vil man ha eggene mer kokt, kan man la dem koke i ett minutt til.

 

Vårløk

1 bunt vårløk, renses, vaskes og kuttes i to.  Kok vårløken i lettsaltet vann i ca. 30 sekunder. Ta den ut og legg den i en bolle. Smak til med sitron, salt og en god olje. 

 

Løpstikkedressing

80 g løpstikkeblader

3 eggeplommer

1 ts dijonsennep

1 ts epleeddik.

3 dl solsikkeolje

1 klype salt

 

Kjør dette med en stavmikser i et litermål. Spe med solsikkeolje til den blir tykk. Smak til med salt og epleeddik. 

 

Potetchips

3 mandelpoteter, uskrelt og godt vasket

3 dl solsikkeolje

 

Høvle potetene tynt med en mandolin. Varm oljen til ca. 160 °C. Ha de tynne potetskivene i oljen og friter til flakene blir gylne. Dryss litt maldonsalt over.  Legg potetene i en bolle med vårløken. Ha løpstikkedressingen over. Legg eggene og litt potetchips i til slutt. Dander med litt fersk løpstikke.  Server med aspargesen til, eller i salaten om man ønsker det.   

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev