Nyhet
Forett / småretter Grønnsaker og sopp Egg, jordskokk og brønnkarse

Egg, jordskokk og brønnkarse>

4 økologiske egg

 

Posjer eggene på 65 °C i en steamovn eller kjele med vann i en 1 time.

 

Jordskokkepuré

2 middels store og skrelte jordskokker

melk så det dekker

sitronsaft og salt, etter smak

 

Del jordskokkene i mindre biter. Ha dem i en kjele og hell på melk til det dekker. Kok jordskokkene myke. Sil av melken, men spar på den. Miks jordskokkene. Tilsett jordskokkmelken til du får en kremaktig konsistens. Smak til med sitronsaft og salt.

 

Rå jordskokk

1 vasket jordskokk

maldonsalt etter smak

litt rapsolje av god kvalitet

 

Høvle jordskokken i tynne flak på en mandolin. Legg den i en passe stor kuvertporsjon og smak til med salt og rapsolje. Server den med en gang – den blir fort brun.

 

Fritert jordskokk

1 jordskokk

 

Høvle jordskokken tynt på en mandolin. Friter den i egnet frityrolje på 160 °C til den får en gyllen farge. Legg den friterte jordskokken på et papir og dryss på salt. Anrett egget i midten på en tallerken med jordskokken rundt. Høvle litt jordskokk over og pynt med brønnkarse.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev