FOTO ulla Westbø
KOKK christofer Bengtsson
appetitt 2/2011
4 økologiske egg
Posjer eggene på 65 °C i en steamovn eller kjele med vann i en 1 time.
Jordskokkepuré
2 middels store og skrelte jordskokker
melk så det dekker
sitronsaft og salt, etter smak
Del jordskokkene i mindre biter. Ha dem i en kjele og hell på melk til det dekker. Kok jordskokkene myke. Sil av melken, men spar på den. Miks jordskokkene. Tilsett jordskokkmelken til du får en kremaktig konsistens. Smak til med sitronsaft og salt.
Rå jordskokk
1 vasket jordskokk
maldonsalt etter smak
litt rapsolje av god kvalitet
Høvle jordskokken i tynne flak på en mandolin. Legg den i en passe stor kuvertporsjon og smak til med salt og rapsolje. Server den med en gang – den blir fort brun.
Fritert jordskokk
1 jordskokk
Høvle jordskokken tynt på en mandolin. Friter den i egnet frityrolje på 160 °C til den får en gyllen farge. Legg den friterte jordskokken på et papir og dryss på salt. Anrett egget i midten på en tallerken med jordskokken rundt. Høvle litt jordskokk over og pynt med brønnkarse.