Nyhet
Forett / småretter Grønnsaker og sopp Egg Benedict og asparges

Egg Benedict og asparges>

2 egg

1 ss smør

1 ss cremé fraîche

1 ss fløte

300 g spinat

1 sjalottløk

1 fedd hvitløk

4 skiver norsk spekeskinke, gjerne fra Tind spekevarer

1 bunt asparges

brioche

lakserogn

avruga

gressløk

 

Eggrøre espuma

Begynn med smør og egg. Rør eggene til en halvstiv eggerøre på middels varm panne. Ha i cremé fraîche og fløte og miks med en stavmikser til en glatt konsistens. Ha eggerøren i en thermoespuma som er forvarmet og sett inn 2 gasspatroner.  

 

Sautert spinat

Vask spinaten godt og riv av stilken. Tørk spinaten mellom 2 papirark Finkutt hvitløk og sjalottløk

 

Sautere hvitløk og sjalottløk til den er myk uten at den tar farge. Ha i spinat, salt og litt pepper og sauter til spinaten faller sammen. Sil og la vannet renne av. Spinaten fordeles i bunnen av fire tallerkener eller dype skåler.

 

Asparges og aspargespuré

Skjær av 1/3 del av toppene på aspargesen og legg dem til side. Kok aspargesstilkene møre i saltet vann. Når de er møre, kjøres de i en blender med litt av kokevannet og passeres til pure. Ha den tilbake i blenderen etter at du har vasket den og kjør pureen mens du monterer inn smør og olivenolje. Dauro olivenolje passer meget godt til dette. Smak til med litt salt. Aspargestoppene kokes «a la minute» i godt saltet smørvann rett før retten danderes.

 

Briochechips

Skjær tynne skiver på oppskjærermaskin.  Pensle dem med smør og stek skivene på 165 °C til de er gylne. Legg ingrediensene pent i skålen og pynt med garnityret som på bildet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev